tisdag 31 juli 2012

Kort väntan.

Ja, det tog inte så länge att få ritningarna, effektiva är dom där uppe i Borlänge! Gjorde ändringarna med Britt-Marie igår, och idag på e.m. hade de kommit från henne på min mail. Såhär blev det, och jag är såååå nöjd! Jag älskar ytterpanelen! Bilden här gör den INTE rättvisa! Vill att det ska bli vinter NU! 

Nyttig väntan.

Ingen uppdatering pga att ingenting händer!

Ja vi väntar ju på att Finströms-gänget som har hand om bygglov ska komma tillbaka från semestern. Om jag räknat rätt är nästa möte den 27 augusti. Länge att vänta. 2 månader utan möte känns lite långt, men de är väl så på sommaren.

Men det har varit nyttigt. Vi har gått igenom ritningarna och hittat lite smått vi ska ändra. Förutom fasaden har vi valt andra spröjs på fönstren, ändrat om i stora badrummet, lagat fönstret där "normal"stort istället för litet smalt (på gaveln), påpekat att vi vill ha en sittbänk i hallen och en stängd trapp för förråd under med centraldammsugaren.

Så vi får väl se hur länge detta tar att fixa, borde bli klart senare i veckan!

Den 14:de augusti åker vi till Borlänge för att rita upp köket. Får se om jag och sambon är överens tills dess ;)

onsdag 25 juli 2012

Oense.

Tja, det är bara att inse att min sambo inte kommer att ge med sig angående handtagen på köksskåpen ;)

Antagligen blir det en kompromiss, ett kök i den här stilen nedan... fast Ballingslöv då.


Men man skulle ju dödat för detta, det är såååå vad jag vill ha:

Denna "print screen" är från denna tjejs blogg, som också byggt en Trana.
Snart bär det av till Borlänge för att rita upp köket, vi ska väl ha varit oense färdigt tills dess ;)

måndag 23 juli 2012

Mitt inspirationshus.

http://nytthuspaon.blogspot.com/

Det där är också ett Tranan. Ett lite annorlunda dock. Ajj lajk! Likadan kamin som jag ville ha först :)

Men köket.... åh.... jag älskar de där köket ! (förutom köksön som jag inte fattar varför man har svart?)
Jag menar alltså luckorna, och handtagen. Jag gillar gammaldags.

Min man då... han gillar inte. Och då menar jag INTE. Han har gett mig duktigt lösa tyglar och jag får typ bestämma allt, men här så han stopp. Haha!

Kallt!

Vi har jobbat på tomten, och lyssna - VI HAR FÄLLT ALLA TRÄD !!! Alltså, alla som vi VILL ha ner ;) Vi har typ 2500 kvm skog kvar, men de får va. Vi är jätte nöjda. Nu har vi bara lite ris kvar att släpa till högen och lite trädstammar som ligger som behöver klyvas. Äntligen!

En liten bit av tomten, detta blir allt gräsmatta sen i framtiden.
Nu är köket stora problemet här.... dessutom är jag och sambon inte riktigt överens ;)
Det som ingår är alltså ett Ballingslövkök. Standard luckor vi väljer bland är: 
Art
Studio
Solid
Solid faner
Solid metro faner
Style
Decor
Birka
Stripe
... och sen även Star för en obetydlig liten extra summa.

Nu har ju vi bestämt oss så långt att de står mellan 3 av dessa luckor, men om någon orkar engagera sig, titta in här och hjälp oss med luckor (och handtag):

Nästa problem är köksbänk, antingen vill vi ha en mörkgrå, svart eller en i ek. Vilka i-landsproblem.

Motivering.

Vi har inte gjort någonting på tomten på 1 vecka nu (sen semestern tog slut). Idag SKA vi dit. Vi måste få ner sista träden och bort med sista riset nu. Det ligger jämt där i bakhuvudet och gnager, att vi inte är klara.

Såklart så regnar det. Och blåser. Motivationen är inte direkt på topp. Men synd att klaga, är väl bara att sätta svordomarna i bakfickan och spara dem till i vinter när man står och spikar ytterpanel i -15 och snöstorm ;)

Jag längtar. Behöver jag säga det?

söndag 22 juli 2012

Kökskakel.

Åh, jag hittade vårt!!! Har googlat stavmosaik i mängder, men det är ju detta jag sökt hela tiden! Skiffer-stavar!
come to mama.....
Annars har vi tagit beslutet att göra FHV åtagande 2 också, vilket innebär att vi kommer att spika alla ytterpanel på huset, samt lägga taket, stuprännor och sånt "skit". Vi sparar över 10.000e på detta, så, de är väl värt lite slit, för att jag ska få allt jag vill ha på insidan, tex dessa (påstått) svindyra skifferstavar!

Sen skulle jag vilja ha en "vägg" med fasadsten bakom kaminen också, likt dessa:



fredag 20 juli 2012

Bygglovshandlingar.

Idag är jag hemma från jobb med en ordentligt sjuk rygg. Inte roligt. (Sambon jobbar till 21 ikväll dessutom)
Detta förstör alla helgens planer då jag är ledig och vi skulle såga ner sista träden och bära bort allt ris. Det lär inte gå nu. Ligger på soffan insmord med Ice power och går igenom bygglovshandlingarna. Jisses. Va papper och skit!

På ritningarna har dom inte fått med nya panelen (sekelskifts) som  vi valde som tillval. Så det måste vi väl ändra ännu. Blev besviken när jag tittat runt och det verkar som att nästa bygglovsmöte är först typ 27 augusti! Det är LÄNGE dit! Vi behöver få huset innan snön kommer annars blir de väl att vänta till april eller liknande. Det vill vi INTE! Det är ju 10 veckors leveranstid på huset och vi måste ju ha grunden gjord innan det börjar frysa på helst.



Nå. Kan se i pappren vår Fiskarheden-konsult fyllt i att huset blir 192,3 kvm.

På nedre plan är det 97,9 kvm. Vi har här satsat på de sociala ytorna och tvättrum med tanke på att vi är en stor familj. Det slutgiltiga måtten (i kvm):
- Entre 11,9
- Hall 2,9
- Kök 16,9
- Matrum/Vardagsrum 38,7
- Wc/Dusch 3,3
- Grov/tvätt 11,6
- Kontor/gäst 8,8

På övre plan har vi satsat på ett stort badrum och väl tilltagna rum. Det blev 94,4 kvm och de är fördelade såhär:
- Vårt sovrum 15,5
- Lilla barnrummet 11,5
- Barnrum 14 + klädkammare 1,6
- Barnrum 13,8 + klädkammare 1,6
- Badrum 13,4
- Allrum 18,2

Ritningarna.

Jag är lycklig. Vi är sååå nöjda. Det blev precis som vi ville ha det!

tisdag 17 juli 2012

HUSRITNINGARNA!

Ja, dom hade kommit! Vi var till Fiskarhedenvillans kontor idag och gick igenom dom, och sa vad vi ville ändra. Så nu skickade hon in det och de borde vara klart imorgon eller på torsdag. Då ska vi bara godkänna det så lämnas bygglovet in! Vansinnigt spännande nu!

söndag 15 juli 2012

Ingen semester här inte!

Det blev ingen stuga för vi blev inte färdiga. Nåja, sista semesterdagen för både mig och sambon idag och vi har massa kvar att göra än. Jag är hemma och tvättar och han är på tomten och röjjer.

Nå, vi har alla stora träd nere nu, tallar så grova så inte ens sambons långa armar gick runt dem. Pust.

Sambon och svärfar är duktiga och jobbar, jag agerar arbetsledare ;)

fredag 13 juli 2012

Prisförslag.

Idag har vi varit och begärt ett ordentligt pris på kaminen. Allt som allt kommer vi att landa på 58.600 kr, då är det själva kaminen, vedfacken på sidan (som är tillbehör), en jävla massa skorstensrör (när vi har två plans hus) och nåt rör som ska ner i grunden (pga att vi valt frånluftsvärmepump). Och brandväggen som ska bakom skulle följa med. Så, 6500e räknar vi med då, lite dyrare än vi tänkt men budgeten borde hålla ändå :) Sååå snygg är den. Blir nog bra det där!

Ikväll ska vi och (förhoppningsvis) röjja det sista på tomten. Sen tar vi HELG och blir på stugan, skönt! Hoppas vi blir klara. Sen är det bara att klyva all ved och sätta alla vedhögar IHOP och samla det högst upp på tomten så dom kommer åt att göra allt markarbete. Fasar för det slutpriset också. 26.000e är vår budget på markarbete och grund. Haha, får se hur mycket vi spräcker den ;)

torsdag 12 juli 2012

Bestämt.

Ja vi har bestämt oss för kaminen nu. Det blev denna Contura C21. Otroligt fin, och ska värma upp till 180kvm. Mycket bra.



Bubbelbad i stora badrummet.



Detta är ett dubbelhandfat blir i stora badrummet.

Denna duschhörna blir i lilla badrummet.


Dubbeldusch i stora badrummet, blir 2 stycken av denna variant.

tisdag 10 juli 2012

Planlösning och kamin.

 Ja här är planlösningen jag ritat för vår Trana, och det är denna som är inskickad till Fiskarhedenvillan där dom nu ska titta på den och ljustera den så det "passar". Tyvärr går bilden inte att få större.
Som ni ser har vi öppnat upp mellan kök/matsal/vardagsrum. Ett mindre kontor, stor tvätt, kapprum och litet wc på nedre plan.
På övre plan har vi ett allrum, ett stort sovrum (15kvm), två mellanstora (13kvm) med varsin klädkammare och ett mindre sovrum (11 kvm) samt ett stort badrum (16 kvm) där det blir dubbeldusch, dubbelt handfat (bekvämt med småbarn som ska tvätta tänder samtidigt ;)), ett bubbelbad för två personer (eller flera barn ;)), ett avskärmat wc och ett tvättnedkast.

För att avskärma lite mellan vardagsrum och matsal så har vi valt en kamin av denna typ. Dels för att avskärma som sagt, men även för att kunna njuta av elden från två håll. Visst är den fantastiskt fin!? Jag är helt förälskad och tror det kommer att bli KANON! Den kommer att bli vit-målad som denna översta bild. 
Nordpeis - Tokyo Small
Nordpeis - Tokyo Small


Contura - C21.
Vår "back-up" spis om det mot förmodan inte skulle gå med den andra. Denna är också otroligt fin och vi skulle isf placera den på den lilla väggen mot köket(mitt emot trappan), då kan man se den både från matplats samt från vardagsrumsdelen.

Röjning!

Ja röjningen på tomten fortsätter. Vi har varit där alla dagar. Det ligger ris i stora högar på tomten och vi har otaligt många vedhögar som denna på bilden här. Men det går framåt. Och vi lär inte behöva köpa ved på 200 år minst ;) 

Flickorna är med och jobbar.

söndag 1 juli 2012

Trädfällning.

Ja idag har vi varit på tomten och kapat träd, ända tills motorsågen gav upp för idag! Vi var många, 7 vuxna, 3 barn och 1 hund.
Svärisarna kapar på första trädet som fälldes på tomten!

Alla hjälps åt.

Teamwork kallas detta ;)

Minstingen gillar att åka skottkärra med moffa!