onsdag 30 oktober 2013

Fyllnadsmassa, elmöte och stuprännor.

Ja det är liksom läget just nu då. Grävarna kommer nu och då och slänger av lite fyllnadsmassa. 3 lass har vi fått än sålänge. 17 kvar ;)

Högar med fyllning.
Imorse hade vi möte med elektrikern. Vi har ju som sagt valt en annan el:are nu då, han skulle återkomma med en offert och specifikation efter helgen. Gillade honom, riktigt trevlig! Känns dock som att det inte kommer att bli så billigt... ehm.
Fullt med bilar på tomten imorse.
Sen har vi eldat massa bråte. Nu är ALLT skit borta. Hallelulja! Passade på med lite korvgrillning, trevligt så. Sen har vi fått upp lite stuprännor och sambon har roat sig med att spacka och slipa lite av de väggarna som är spacklade sen tidigare.
Dagens hus.

Åtagande 1 - klart
Åtagande 2 - 98% klart
Åtagande 3 - klart
Åtagande 4 - påbörjat.

Det tar sig :)

måndag 28 oktober 2013

Senaste nytt från Tegelbacken.

- Ett rör har hittat upp på taket som ni kan se, det som kommer från köksfläkten. 

- Gården är röjjd på ALLA stora paket och allt är nu inne i huset. Jag har själv inte varit dit men enligt sambon så är det förbannat trångt där inne och enda stället det inte står byggmaterial i är lilla wc:et på 3,3 kvm ;) Gården ser ju betydligt större ut nu då. 

- Vi har även fått första lasset fyllnadsmassa idag. 19 kvar då ;) Så dom kommer väl och gräver här i dagarna. 

- På onsdag kommer elektrikern och vi ska prata el. Vi har nu en annan än han som vi först tog via FHV. Han var extremt dyr i vårt tycke. Vi får nu se om vår nya stjärna är billigare :) Iaf så har vi fått honom rekommenderad och flera som säger att han ska vara duktig. Så vi hoppas att han kommer med ett bra förslag på elen och att han sen kan komma rätt snart. Det finns nämligen ingenting mera att göra inne i huset nu före han och vvs:arn är klara. Ev. spackla de befintliga väggarna då.

Nästa projekt (i väntan på el och vvs) är att få upp alla stuprör. Sambon ska på byggställnings-jakt imorgon.



lördag 26 oktober 2013

En milstolpe.

Vi har nu ALLA innerväggar i huset uppe. M.a.o så är det klart på nedre våningen. Även gips på vissa av spånskivorna.

På onsdag kommer el:aren och kikar... Det är så sjukt surrealistiskt just nu. Dagens WOW blev hur stort grovköket ser ut att bli .Mycket bra! :)

Vardagsrummet.

Vardagsrummet.

Entre o trappuppgång.

Entren med lilla wc närmast kameran till vä. Och sen hallen till grovköket efter det.

söndag 20 oktober 2013

Gips, fogband och spackel.

Idag har vi haft MASSOR med besök på huset. Jätte roligt. Dock blir det inte så mycket byggande gjort :P

Nå, vi har iaf hunnit sätta lite gipsskivor på väggarna nere (ända tills båda batterierna till borrmaskin tog slut), vi har laserat lite takpanel och även lyckats sätta alla fogband och spackla några väggar på övre våningen.

Sen tog dagen slut. Och imorgon kallar verkligheten med jobb igen. Ska ringa och boka möte med el:aren, ringa för bortforsling av container och ringa för att dom kan komma och gräva.


lördag 19 oktober 2013

Gårdsröjj och sjukdom.

Men detta är inte ens roligt. Vi är långlediga (3 dagar på raken) EN gång på 6 veckor. Detta skulle nu inträffa fredag, lördag och söndag.

Tror ni inte jag blev sjuk onsdagkväll då? Nu är det lördag och jag är fortfarande på botten och kravlar. Orkar inte göra ett skit. Snorig, hostig, ont i kroppen, stegring, värk över bihålorna... ja, riktigt jävla liten på jorden är jag. Man hade ju knappast kunnat tro att man överlevt cancer (som jag faktiskt gjort). Man är bra ynklig när man är förkyld. Som en karl blir jag. Suck.

Nå, på tomten har det alltså inte hänt så mycket. Vi har ju fått dit en stor container för allt SKIT vi haft på gården. Dom ska komma och gräva inkommande vecka så prio 1 denna helg var att få bort den enorma högen med skräp. Och det är faktiskt gjort nu. Sambon och svärfar har varit och röjjt. Så nu får dom komma med alla 20 (!!!) lass fyllnadsmassa nästa vecka.

Karlarna har även kapat ner lite björkar som inte lär överleva att bli lite nergrävda, brädlappar och annat skit är sorterat vad som ska eldas ute och vad som ska eldas inne, ventilationsrören är alla inne och väntar på att få komma upp i taket. Men det är ungefär allt som är gjort.

Och jag har inte gjort någonting. Legat hemma på soffan och tyckt synd om mig själv. Nu väntar en 48 timmars arbetsvecka för sambon och 2 jobbar-helger på raken. Själv är jag ledig nästa helg och tänkte ta mamma min med till huset och spackla lite väggar. Eller måla mera lister. Får se vad vi hittar på.

torsdag 17 oktober 2013

Voila! Kaminen klar.

Lite mera luja-skiva på sidan och lite mera färg bakom.


Jag är såååå jääääkla nöjd! Värd vartenda cent!

onsdag 16 oktober 2013

1 vecka sen sist.

Jag är uppe i ett jobbigt 6 dagarspass sen i lördags, varav 5 av dem är morgonpass. En morgon kvar att ta sig igenom, sen får vi vara lediga i 3 dagar, fre, lö och sö.
Är så vansinnigt trött nu så jag vet knappt vad jag heter! Vi har varit på bygget och jag har fotat, men helt enkelt inte orkat sätta upp dem här. Men nu får ni se vad vi pysslat med på huset mellan arbetspassen.

Vi har burit in 2 tom kamin. Jisses.

Vi har fått 6,5 meter skorsten levererat....

... och även detta har burits in.

Jag har fortsatt med lite lasering av takpanel. Denna planka är laserad 2 gånger. Och såhär tänkte vi att dom skulle få vara.

Rakt framför har jag plankorna som är laserade 1 gång, och borta i bild har jag de som är laserade 2 gånger, för att få lite ordning på torpet. Sen får man sätta in dem i respektive rum, så är de minst i vägen tror jag.

Vi har nu även ställt in två byggfläktar och stängt av andra våningen på detta viset. Detta gör vi för att få varmt när dom ska mura upp kaminen.

Sambon har satt spån och gips.

Och därefter monterat luja-skivorna som ska vara bakom kaminen. Sen har han spacklat dem och målat vitt.

Och imorse kl 08:00 kom dom och började montera vår fina spis. Såhär såg det ut kl 16 när jag kom från jobb. Dom skulle fortsätta imorgon :)

Det var allt för mig denna gång.

torsdag 10 oktober 2013

Takpanel.

Ikväll skulle vi fixa ventilation. Nå, väl där var inte inspirationen på plats. Vi började istället flytta om saker, sopa, bygga ställning, riva gamla grejer som skulle ner, var via byggis och handlade spackel, färg, penslar m.m.m.m. Och så beställde vi skorsten och brandskivor som ska va bakom kamin. Detta skulle levereras imorgon. Nästa helg kommer dom ju och installerar kaminen, då ska skivorna va på plats, spacklade och målade.

Sambon började sen sätta spånskivor på de befintliga väggarna på nedre våningen och jag började lasera takpanelen. Vi har ju ett par kilometer panel. Som ska laseras 2 gånger. Efter detta har vi lika mycket lister.... som också ska laseras 2 gånger. Suck och stön. Haha. Så istället för att jobba tillsammans i fortsättningen så kommer jag att måla och sambon att bygga. Det lär väl ta sju svåra år. Att hitta plats för det att torka var största bekymret. Vi löste det bra ivf! Spikade upp små plankor på väggreglarna.

Såhät fint ligger de och torkar i rad.

måndag 7 oktober 2013

Gips.

Vi har nu även gips på ena sidan av alla väggar på övre våningen. Det enda vi kan göra nu där uppe innan el och vvs varit är att fortsätta med den där förbenade ventilationen. Nu ska gubben upp och krypa ovanför plasten. Jag är inte avundsjuk ;)

Återkommer med bilder på denna spännande upplevelse. Blir antagligen på torsdag/fredag när vi är lediga nästa gång.

söndag 6 oktober 2013

Vi har RUM!

Var till huset ikväll och beundrade. På nedrevåningen är det halvt organiserat kaos ;)

Längst bort bakom isoleringen ligger MASSOR med virke som måste bort. Där kommer det nämligen upp en vägg snart :)

Lite kamin.

Köket är fullt med skivor o isolering som ska in i innerväggarna.

Gipshögen har minskat ordentligt sen i fredags :)

Och nu till övre plan. Här har det hänt grejer! Det är spån på alla väggar, och gips på en del också.

Sovrum 1

Sovrum 1 + klädkammare

Klädkammare i sovrum 2. Märklig placering på ventilationsröret kunde man ju tycka, men enligt ritningen ska den gå synligt i klädkammaren... Märkligt nog. Lagom storlek för övrigt tycker jag.

Sovrum 3

Sovrum 4

Sovrum 4 (duschen på andra sidan som "petar ut")

Ventilationen i väggen mellan duschen och sovrum 4.

Badrum. Här är stommen till dubbelduschen.

Badrum. Kommer ett fint bubbelbad i hörnet i framtiden. 

Taget från allrummet. Rakt fram är sovrum 1 och 2. Klädkammrarna i mitten.

Sovrum 3, sovrum 4 och badrummet till hö.

Allrummet.
Jag är så sjukt nöjd. Att se huset på en ritning är en sak, men att kunna gå IN i rummen är helt... insane! Surrealistiskt! Wow....... vilken känsla. Jag älskar vårt hus! 

Uppe är det i princip klart för el och vvs nu :)

fredag 4 oktober 2013

Innerväggar.

Ja detta är bilderna från dagens husbygge!

Såhär långt hade dom kommit när jag och minstingen kom till bygget med nybakta gifflar vid 14 tiden.

Här är sovrum 2 längst bort. Och bilden är tagen i sovrum 3. Det blir STORA rum. Sovrum 1 och 2 har varsin klädkammare som man ser dörröppningen till längst bort.

Dörrhål till sovrum 2 och dörrhål till tillhörande klädkammare som inte var på plats när denna bild togs.

Här är klädkammaren på plats. Kanske får bli en "man-cave" till gubben istället. Han ser ju lagom nöjd ut där inne ;)

Här är klädkammaren som blir i sovrum 1.

Här har vi sovrum 3. I kupan. Minsta sovrummet uppe, men känns ändå riktigt stort och rymligt. Runt 11 kvm tror jag.

Till vänster är sovrum nr 1 (och klädkamrarna i mitten) Rummet kommer att gå hela vägen fram till trappuppgången, lika stort som sovrum 2. Stora blir dom!
Nu kanske ni undrar hur fasen vi hunnit vara såhär effektiva...... Nå. Jag ska berätta för er att vi haft hjälp minsann. Kommer ni ihåg denna bilden?

Tagen i vintras, när vi höll på att isolera ytterväggarna. 
Hur som helst. Det är alltså Ott som varit här och assisterat oss. Han är en av gänget som bygger alla Fiskarhedenvillor på Åland och var över för några veckor sen för att visa oss en sak på huset som vi inte förstod oss på. I samma veva sa han att det bara var att ringa om vi ville ha lite extra hjälp då han skulle ha lite ledig tid. Det passade ju oss ypperligt nu när vi fick brått med kaminen. Han har nu varit här i 5 dagar och hjälpt oss och herregud va effektiv han är! (som ni kanske sett) Han ska vara helgen till, sen ska vi fortsätta själva igen. 

Medans Ott hållt på med väggarna här på e.m. så har jag och sambon sopat, städat, flyttat runt virke, organiserat, burit in skivor till förbannelse, och börjat bära in kaminen. Inte så lätt att flytta allt till den där 2 tons klumpen. Tunga grejer. Paketen minskar ute men på insidan är det fullt i alla vrår. 

torsdag 3 oktober 2013

Reglat tak.

Ja, det blev ingen början på innerväggar idag som jag hoppats på, men imorgon! :) 90% av taket är nu reglat. Imorgonbitti tänker dom börja kl. 08.00. Haha, jag tänker ta en sovmorgon jag. Min enda lediga dag denna vecka. Kanske bakar lite gifflar åt "byggarna" istället.

Och nu börjar det tunga. ALLT material från gården ska IN. Alla spånskivor, alla gipsskivor, innerdörrar, 2 ton kamin m.m. m.m. Och allt som ska bli kvar ute (överblivet material från utsidan av huset) måste flyttas. Suck. Får ont i kroppen av bara tanken. Och dessutom ska det som nu är inne, också flyttas på. Alla salningar, lister, takpanel m.m..... De ligger mitt i en blivande innervägg. Hade man tänkt två gånger när man bar in det så hade man ju sluppit lättare undan nu. Lätt att vara efterklok.

Ska bli kul att se hur gården ser ut utan 20 enorma gröna högar material.

Inga bilder idag. Återkommer imorgon !

onsdag 2 oktober 2013

Tätprofiler och reglat.

Jajjamensan, här händer det grejer. Idag har alla tätprofiler kommit på plats, det är reglat på väggarna och ej att förglömma, STÄDAT.

Dagens pics:



tisdag 1 oktober 2013

Dagens bilder.

Jag längtar så tills innerväggarna kommer upp så man ser rummen, och hur allt kommer att bli. Häftigt. För varje moment känns det mera verkligt. Häftig känsla som är svår att beskriva. Övervåningen har ju krympt otroligt sen plasten kom på. Det känns mycket mindre nu, kanske mera "realistiskt"... men ändå, så är övervåningen lika stor som vår lägenhet är ;) ca 80 kvm alltså.