fredag 22 november 2013

Ofrivilligt uppehåll.

Bygget står nu helt stilla och vi är inne på elektriker nr. 3.

Jag tror nu äntligen att vi hittat rätt iaf. Vi har fått en offert som vi är helt nöjda med... det är inte billigt med el gott folk.
Vi valde till slut bort spottar i hall, matsal och lilla wc.
Det blir bara i stora badrummet, kök och vardagsrum. Man måste snåla på ett ställe för att ha råd att spendera på ett annat.
Vi har tex valt att bara ha LED-spottar ist för halogen. Vi har även valt små LED-puckar i vissa fönster och el-golvvärme att värma fötter i stora badrummet på andra våningen.

Det ser iaf ut som att han har tid att börja redan nästa vecka, vilket skulle vara fantastiskt. Bygget har ju som sagt stått stilla i typ 3 veckor. Det enda som händer på tomten är att grävaren kommer och slänger av lite fyllning med jämna mellanrum.

Vi väntar även på att plåten som ska på skorstenen ska bli klar. 400e skulle den kosta. Det är ju helt vansinnigt, för en bit plåt?! Jösses.

Vår elektriker upptäckte även att vår förra grävare inte grävt ner en jordkabel när dom grävde för grunden. Fan va trött man blir. Så ni måste vi gräva upp och sätta dit en sån också. En kostnad det också. Speciellt störande är det när det borde varit gjort av folk som borde vetat att det skulle göras. Tröttsamt detta.

måndag 4 november 2013

Väntans tider?

Ja, nu har vi ingenting att göra annat än att vänta på el och vvs. En märklig känsla. Visst kan vi spackla lite här och där men... det är allt.

Det enda som saknas på utsidan är snö-rasskydden. Får se när vi sätter upp dem.


lördag 2 november 2013

Småpill.

Ja men nu är "små-pillet" gjort. Yttre "tak-listerna" är på plats. Nockdekorationerna är fixade (lite besviken över att vi tydligen inte fått dessa "färdiga" av FHV som byggarna påstod att de brukar komma). Vi fick bygga ihop dem av spill-virke. Dåligt FHV!

Vi har även "stänkskyddet" på stuprännorna på plats. Dessa är ju inte så vackra kanske men fyller väl en vettig funktion. Antar jag.

Hoppas nu att VVS:aren tänker laga sig till bygget snart. Men man brukar ju alltid få vänta på hantverkare.