fredag 18 juli 2014

Sista semester-veckan.

Har varken orkat eller hunnit uppdatera bloggen sen semestern tog slut. Eller sista veckan vi hade semester heller för den delen. Byggdagarna var 12 timmar långa och orken tog slut på kvällen.

På mitt "riktiga" jobb ska jag tydligen jobba nästan 95 timmar på dessa 2 veckor vilket känns aningen ohumant, speciellt mitt i sommaren och direkt man kommit från semester. Men jag biter ihop och tar mig igenom varenda dag. M a o finns inte så mycket tid (eller ork) för bygget denna vecka samt nästa vecka.

Saker har hänt sen sist iaf! Kameran var med på bygget sista semester-veckan.

Sopa, dammsuga och primer på golvet framför kaminen.

Flugornas krig? Nja, snarare mega bromsar. Dessa bokstavligt talat invaderar huset och tomten under sommaren, var likadat förra året.  Bilden gör verkligen inte deras storlek rättvisa. De är enorma. Och ettriga.

Här har mannens bror påbörjat kaklingen av lilla wc:et.

Vi satta klinkers runt kaminen. 

Och så påbörjade vi äntligen golvläggningen på nedre våningen. 

Flyttade material hit och dit, ett himla bärande precis hela tiden. Och sopande. Och dammande. Och dammsugande. Vi lär väl dammsuga bygg-damm i flera år efter vi flyttat in. 

Här har jag fogat klart. Är nöjd med mannens val att använda svart fog istället för antracit.

Golvläggning påbörjat i kök.

Mannen och hans bröder tog en söndag för att fortsätta i Stora badrummet på övre våningen. Det är äntligen påbörjat. De stelnar fort så de gäller att jobba snabbt och noggrant. Det går åt väldigt mycket "smörska" för ett 15kvm stort badrum. 1 blandade ihop det, och två kastade ut det på golvet.
Nu är slingorna ingjutna och nu väntar alla lager tätskikt som är nästa steg.

Vi fick golvet i köket klart. Något dammigt jo.

Vi fick dit "plastbitarna" under kyl/frys så nu ska vi inte behöva rulla dem mer fram och tillbaka :)

Såhär ser de ut i hallen nu. Lite fog på detta till så är entre och hall nästan klart.

Samma sak med lilla badrummet.

Köket har också fått lite kakel på väggarna. Vi väntar dock fortfarande på en rundad öppen hylla som är sista biten i köket och som inte än har kommit fram ballingslöv i dessa semestertider. Hoppas den kommer snart så vi sen kan lägga klart kaklet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar