fredag 5 april 2013

Offert på ytskikt.

Idag har vi lämnat in våra husritningar för att få en offert på golv, kakel och klinkers.

I stor badrummet (14 kvm):
- På väggen, kakel, en matt vit platta, liggande 25x40 cm.
(Ev. att vi ändrar till till 30x60, får se)

- På golvet, klinkers, en svart platta, 10x10.
(Ville ha 30x30 men dom är på väg att tas bort ur alla klinkers sortiment. Ev. att vi sätter in samma platta men 30x60 istället) 

- Vi ska även ha en "fond" rand vid båda duschar (det är ju dubbeldusch). Det blir avlångt stående blankt svart kakel med "vattenfallsmönster", skitsnygga!
(Vi ville ha som mosaikränder istället först, men blev starkt avrådda. Det är tydligen inge bra att sätta mosaik i duschar. Nu vet ni det! Där man duschar så ska det vara så få fogar som möjligt pga fukt och smuts.) 

- Istället för vanliga golvsilar blir det även unidrain istället. Kommer att passa bättre, är lite dyrare men lättare att sätta dit och snyggare!

I lilla wc (3,3 kvm):
- På väggen, kakel, en matt vit platta, liggande 25x40 cm.

- På golvet, klinkers, svart platta, 10x10 cm.

I köket: 
- Svarta skifferstavar med lite struktur i plattan. Skit snygga, och skit dyra! :(

I hallen och entren: 
- En svart klinker, 30x60 cm.

I grovköket:
- Här blev vi övertalade att ta en grå plastmatta. Det är det absolut bästa som ALLA rekommenderat oss, och något man borde sätta i alla våtrum om det inte vore för att man va så fåfäng! Men här tyckte vi det är ok. En plastmatta är 1000 gånger bättre än klinkers. Inga fogar = håller tätt. Visste ni att det tar endast några minuter att blöta upp fogarna när man tex duschar, och att det tar FYRA MÅNADER innan de torkar? Sjukt! Dessutom är mattan lättare att rengöra och känns bra att sätta i tvättrummet. Väggarna kommer att målas bara. Enda som kommer att kaklas är ovanför tvättbänken, där det blir stavar i olika nyanser av grått.

Golv i resten av huset:
- Ett ek, vitlaserat plankgolv från Tarkett.


Håll tummarna för en trevlig offert. Våra pengar börjar ta slut! Harkel.

1 kommentar:

  1. Fogmängden i duschen spelar mindre roll. Tätskiktet bakom gör det. Glasmosaik är bland det bästa i en dusch hörna då plattan i sig inte suger fukt. Ett vanligt väggkakel är som en svamp och håller fukten betydligt mycket längre än 4mån.

    SvaraRadera