måndag 25 mars 2013

Vafan är detta?

Jag menar, hur svårt kan de va!? Men jag fattar inte! Jag tittar och jag tittar, och jag fattar inte!
Att dreva runt fönstren va ju en barnlek, men att tyda denna ritning hur man ska göra runt dörrar är ju till för någon jäkla ingenjör att tyda!


4 kommentarer:

  1. Hihi! Det var detta jag försökte förklara i mitt tidigare inlägg! =) Den första drevremsan kör du som vanligt ett helt varv runt dörren. På det inre varvet ska du använda både den vanliga och den plastade. Den plastade drevremsan trycker du in under dörren och ca 15cm upp på varje sida sedan fortsätter du med den vanliga runt resten av dörren. Den plastade drevremsan fungerar precis som plasten gör på väggarna sedan så har ni ju tätlisterna runt springan på dörrarna men i botten är det den plastade drevremsan som fungerar som diffusionsspärr. =)

    Vi håller själva för tillfället på och monterar köket och där krävs det också en hel del tänkande vill jag lova. =) Varje moment är så nytt och svårt första gången. Synd att man bara gör allt en gång för sedan så kan man ju det! ;)

    /Losy

    SvaraRadera
  2. Men alltså, haha, vafasen! Varför ska det en vanlig drevremsa dit överhuvudtaget? Borde det inte va bättre med bara den plastade under dörren? Och ska det inte va nåt annat under dörren för att hålla karmen uppe? Den hänger ju lite i luften typ... när man går på den så sjunker den ju ner mot plattan... ska de va så? de kan ju inte jämna ut sig av att man bara drevar?

    Tack för ditt svar iaf, känner mig nåååågot klokare kanske ;)

    SvaraRadera
  3. Hihi.. jag vet, ibland undrar man hur noga det kan vara egentligen! =) Våra dörrar vilar på pallbrickor i framkant (mot utsidan) så att det fortfarande finns plats att dreva från insidan. Är det snickare som monterat dörrarna?

    /Losy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men alltså, ska det inte vara något annat som dörrkarmen vilar mot?
      Jo det är byggarna som monterade dörrarna när dom stomreste :)

      Radera