fredag 20 september 2013

Vår resa, feberfrossa och tak.

Taket är på
Vi saknar dock 12 tegelpannor som ska sitta längst ute vid kuporna (inget brådskande alltså), dessa  behöver modifieras lite dessutom. Kapas av kanske det heter. Nåväl. Vi är bara tacksamma att vi hann få på det innan detta väder kom. 1 hel dag tillgodo ;) Sedan dess har det ju regnat non-stop.

Sen har vi legat om varandra i 1 vecka nu med feber och halsont. Vi klarade en ynka stund på bygget häromdagen. Satte dit lite golv (3 skivor var allt vi hade), och drevade runt alla fönster på övre våningen. Nu måste vi vänta in uppehåll så vi kan bära in mera golvspån. Inte så bra kanske att springa runt hela gården med spånskivor (som väger 1 ton/st typ) i hällregn. Vi har alltså inte fått så mycket gjort på en vecka nu.

Där kommer jag till nästa punkt. Vår resa. Eller utmaning kanske. Eller en blandning. Detta med skiftesarbete tror jag är vårt största problem. Att hitta ork eller viljan att vara på bygget tryter nästan aldrig (nå kanske i vintras när det piskade hagel och man ville spika panel ;) men annars....) Nej problemet är att hitta tiden att vara där. När man jämt jobbar olika skift, vi jobbar kvällar och helgen. Vi jobbar om varandra. Det är sjukt svårt.

Men..... Fan så kul det är. Fast vi inte har en aning om vad vi gör egentligen, herregud vad man lärt sig saker! Det tar sjukt länge innan man fattar hur man ska göra alla moment, och när man just fått in "knixet", så är det momentet klart. Haha. Skulle man bygga flera hus så skulle det ju gå betydligt fortare med nästa. Men vi kör på att läsa på ordentligt, fråga mycket, och att vara nogranna. Och va tusan, vi har ju i princip kommit halvvägs! Fast det känns som att man aldrig kommer att bo där på riktigt och som att man ska bygga föralltid.

Men ibland när man är där, på bygget, så slår det en, här ska vi bo och leva. I vårt egna hus, som vi byggt helt själva. Vilken mäktig känsla det är gott folk.

På dessa bilder skiljer det ett år. Tänk vad som hänt under denna tid!

Här var vi i lyckostadiet. Vi hade blivit med tomt! Nu började den totala urrensningen av träd. Vi kapade ner drygt 50 stycken skulle jag gissa på, för att släppa in mera ljus på tomten.

1 år senare. En gammal bild nu visserligen. Men enda jag har som är tagen på samma ställe som bilden ovan. Vilken skillnad. Här ska vi leva.


Detta är sista bilden innan taket kom på helt. Vid det laget blev det inte mera bra bilder för det var för mörkt. Men LYCKA att det momentet är nästans klart. Det gick hyffsat snabbt om man räknar i arbetstimmar också, men bara det att vi väntat så länge att få dit det gör en extra lycklig när det väl är där sen :)

Nu är det bara mera plåtarbeten, fotbrädor, mer vindskivor, ännu mera plåtar och sen stuprännor kvar då ;) Och ja, att kapa av dom redan fastsatta vindskivorna till önskad längd. För att inte också nämna nockdekorationerna som vi måste fixa. Får bli till nästa år. Är ju som sagt bara dekoration.

Och nej, jobbet tar antagligen aldrig slut efter det att man skrev på pappren för husbygge ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar