söndag 11 augusti 2013

Lördag.

Vad har vi gjort i helgen då? Jo minsann. Vi har i lördags:

Röjt upp på tomten, REJÄLT. Svärmor var hjälpsam där. Hon beskar även buskar och städade hela insidan av huset och sopade så dammet yrde. Bokstavligt talat. Man borde haft någon mask på sig. Alla dörrar och fönster öppna men när det var vindstilla ute hjälpte det INGENTING, så det blev som en tjock dimma inne i huset.

Vi satt klart all spikläkt på väggarna och alla kortlingar också. Och så började vi isolera mellanbjälklaget.

Såhär snygg blev lösningen i köket när vi enligt vår vvs:are ska bygga in rören i väggen. Känns.... sisådär. Men såhär vackert blev det iaf.

All spikläkt på plats.

Isolerat mellanbjälklag.
Och nu ska jag berätta åt er om mina 3 kärlekar. Utan dessa hade vi inte kunnat bygga en hus tror jag. Absolut ovärdeligt!

Svängbart multi-funktions-sågbord!
Alltså. Detta är BÄSTA köpet. Vi har användt detta bord så vansinnigt mycket och ALLA funktioner. Att de är svängbart var super när man ville/måste klyva för hand tex. salningarna som behövdes klyvas på mitten för att dörren skulle gå att öppna. Bland annat. Och att man kunde ställa in olika vinklar, extremt mycket värt när man skulle sätta panelen i kupor eller gaveln. Om ni ska bygga hus, köp ett sånt här!

Stegen med olika leder.
Denna stege är så sjukt andvändbar. Den går som stege. Den går som byggställning. Den kan lagas som ett M, både brett och lågt. Du kommer överallt och ingenstans. SUPER! Och billig. 70e!

Spikpistolen.
Ja, jag behöver knappast förklara denna ;) Vi måste ju slagit in flera tusen spikar i huset redan. Och minst lika många kvar ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar