onsdag 24 juli 2013

Fyfan.

Idag är en sån där dag som man bara borde hållt sig borta från huset. Det gick fel från början.

Sambon fortsatte spika panel och sen upptäckte han att han glömt sätta plåten. Bara att börja slita upp panelen igen.
För er som gjort detta ödesdigra misstag så vet ni hur överjävligt det är att få bort plankorna igen när de sitter fast med ex antal spikar. För att inte tala om hur tidskrävande det är. Men vi lyckades att bara få EN bit panel i bitar.
(Kan informera om att vi gjorde samma misstag på baksidan av huset. Den som säger att man bara gör ett misstag en gång innan man lär sig; ljuger.)

Nåväl. När panelen var borta så letade vi plåt. Hittade inget vi fattade oss på och inget stämde in på ritningen över plåtarna på huset. Ringde B-M, hon skulle skicka över en av byggarna efter några timmar. Vi stack och åt och fick upp en planka under tiden vi väntade. Han kom, och kunde konstatera att vi har fått för lite plåt. SUCK. Vi skulle måsta vänta tills imorgon. Otåliga var vi, och ville inte alls vänta till imorgon. Samlade ihop små plockbitar till plåt och fick tillslut ihop den 3,5 meter långa plåten.

Nu till delen som gjorde att vi gav upp för idag: Min kära sambo satte hela den treochenhalvmeterlångaplåtfanskapet 2 cm för långt ner så vi måste slita upp plåten och flytta den.

Tack och godnatt. Detta får bli morgondagens problem.

Summasummarum, det vi har fått gjort idag på 8 timmar (förutom alla misstag):
- Satt dit den liggande plankan under plåten som bryter liggande/stående panelen.
- Satt salningar runt fönstren och balkongsdörren.
- Puzzlat ihop en plåt.

En arg sambo håller på att slita upp panel. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar